Liz Carr Sjukdom

Liz Carr Sjukdom
Liz Carr Sjukdom

Liz Carr Sjukdom /\ På grund av arthrogryposis multiplex congenita har Carr använt rullstol sedan hon var sju år gammal. Hon skämtar ofta om sitt funktionshinder och kallar det “meus thronus kaputus”. Hon berättar öppet om humorn som följer med att vara en funktionshindrad person:

“Det är fantastiskt att jag har fått lite kritik… Vissa människor ser mig som ganska svag och blir chockade över att höra mig diskutera sexuella ämnen eller använda fult språk. alla klichéer du kanske inte hade förutsett. De flesta verkar vara i extrem rädsla. Publiken flämtade: “Herregud, kommer hon att bli rolig? Kan vi ha lite kul med det här?”

När han gick på University of Nottingham blev Carr politiskt aktiv och en förespråkare för funktionshindrade människors rättigheter. Istället för att gå in i juridik efter college blev hon tränare för personer med funktionsnedsättning. har talat vid ett flertal demonstrationer för funktionshindrades rättigheter i Storbritannien.

I maj 2008 samarbetade hon med ADAPT, en känd grupp för funktionshindrade rättigheter i USA, för att samla in pengar till ADAPT och för att demonstrera mot presidentkandidaten John McCains misslyckande med att stödja rätten för personer med funktionsnedsättning att bo i sina egna hem.

2011 var Carr en del av en Newsnight-debatt om assisterat självmord, efter sändningen på BBC av Terry Pratchett: Choosing to Die, som inkluderade Jeremy Paxman och David Aaronovitch.

Hon motsatte sig Lord Falconers Assisted Dying Bill och sa: “Jag känner att vi har så undervärderat vissa grupper av människor – sjuka människor, funktionshindrade, äldre människor – att jag inte tror att det är i deras bästa intresse att förankra kraften i lagen. läkare för att döda specifika människor.”

Den ovanliga störningen av krokiga leder vid födseln är känd som arthrogryposis multiplex congenita (AMC), en paraplyterm för mer än 300 tillstånd.

Efter att ha spelat Mother Courage i sin första professionella roll tog Carr sig an en annan Bertolt Brecht-pjäs, Undantaget och regeln, på Young Vic när hon var i trettioårsåldern. Hon började spela Clarissa Mullery, en vanlig karaktär i BBC:s mysteriedramaserie Silent Witness 2013. Carrs avgång från Silent Witness tillkännagavs den 5 februari 2020, efter åtta år i företaget.Under säsongen 2019 av The OA spelade Carr rollen som Dr. Marlow Rhodes.Carr spelade professor i 2020 års webbserie Devs.

The Witchers andra säsongsrollsinnehavare Carr tillkännagavs i mars 2021. Han kommer att spela Fenn. Nyheten om Carrs rollbesättning som ängeln Saraqael i Good Omens andra säsong hade premiär i december samma år. Även om orörligheten inte förvärras med tiden, kräver den behandling för att undvika ytterligare ledskador.

Liz Carr Sjukdom

Fetal akinesi, eller minskad fosterrörelse in utero, är en av många faktorer som har kopplats till AMC men som inte förklarar tillståndet helt.En av 10 000 födslar drabbas av amyoplasi, den vanligaste formen av sjukdomen.Föräldrar till ett barn med amyoplasi bör söka läkare när deras barn går in i barndomen, trots att tillståndet inte anses vara genetiskt.

2010 knöt Liz Carr och mångårig partner Jo Church knuten i en civil ceremoni som Carr kallade “A Wheelie Special Wedding”. Ett brev från hans far där han förbjöds att använda ordet “moody” hittades på vinden. Carr och hennes danspartner dansade till temat från Dirty Dancing, och de lokala konjaksviggarna lyfte dem båda högt.

Efter månader av förberedelser, den 1 november 2010, blev hon en gåva kvinna eller åtminstone en civil partner. Hon föredrar dock att använda ordet “gåva” eftersom den juridiska termen “Civil Partnership” vanligtvis förkortas till “CP”. Hon hör “CP” och tänker genast på Cerebral Pares, som om det vore en kod.

Inredningen och maten på hennes firande med Jo Church (eller “CP”) influerades av den mexikanska dagen för de döda. Även om de dödas sörjande återvänder för att fira med de levande, fortsätter festivalen. Paret valde detta datum för att de skulle kunna fira med sina många förlorade vänner och släktingar från förr och nu.

När högertimmen började kunde de i parets närhet höra kamerans klickljud och näsan. Däremot fanns det ingen medföljande blixtor eftersom några av gässen hade ljuskänslig epilepsi. Och den enda lösningen, som hon humoristiskt skriver i sin blogg, var att förbjuda blixt-fotografering eller ha St John’s Ambulance närvarande.

I West End-revivalen av The Normal Heart på Royal National Theatre från september till december 2021, spelade Carr Dr. Emma Brookner. Detta var första gången en funktionshindrad person spelade rollen på scenen. Efter det, vid Laurence Olivier Awards 2022, tog Carr hem pokalen för bästa kvinnliga biroll.

Carr och hans långvariga följeslagare Jo Church hade vad Carr kallade “A Wheelie Special Wedding” 2010. Under sitt tal fick hennes pappa höra att han inte kunde använda ord som “modig”. Carr och hennes danspartner rörde sig till tonerna av “Dirty Dancing” medan den lokala brandkåren lyfte upp dem båda från marken.Carr och hennes medhjälpare attackerades av en man med sax den 10 augusti 2017. Efter attacken fängslades den misstänkte i enlighet med lagen om mental hälsa från 2007.

Liz Carr Sjukdom
Liz Carr Sjukdom

Leave a Comment