Gert Wingårdh Familj

Gert Wingårdh Familj
Gert Wingårdh Familj

Gert Wingårdh Familj /\ Skövde, Västergötlands län är hem för Gert Wingrdh, som föddes av rika föräldrar 1951. Hans familj bodde i ett hem byggt på toppen av ett kalkstensberg och hans far drev den lokala cementindustrin. Kalksten och cement är två material som efterföljande Wingrdh-projekt införlivade.

När Wingrdh var 10 år gammal flyttade han och hans familj till den svenska staden Göteborg. När han var ung i Göteborg var han måltavla för mobbning från lokala ungdomar. Han utvecklade en kärlek till konst och filmer när han var ung vuxen.

Wingrdh och hans familj är fortfarande baserade i egentliga Göteborg, nämligen i Kungälvs kommun nära Marstrand.

Hans yrkesliv präglas av att designa modernistiska skyskrapor med torg och hårda kanter, i skarp kontrast till hans personliga liv, där han bor i en gammal stuga i de pittoreska omgivningarna i en gammal by.

Efter att ha besökt Pantheon i Rom och blivit inspirerad att bli arkitekt skrev Wingrdh in på ekonomi, konsthistoria och arkitekturkurser vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola på 1970-talet.

Han hade ursprungligen tänkt att öppna ett konstgalleri innan han ändrade sig och blev arkitekt.1975 tog han examen från Chalmers som arkitekt.I 60-årsåldern längtade Gert Wingrdh efter att bli en gammal man.Vid 70 års ålder gick hon bort, och han hade ett framgångsrikt decennium långt spel på både tv och i böcker.

I en intervju om konflikterna kring ggdal förklarade Sveriges enda kändisarkit varför det är orealistiskt att vara chef för sitt hushåll och varför man istället ska ta beslutet att sluta dricka alkohol.

Det är nästan overkligt, med sina rena linjer, distinkta färger och hur naturen strömmar in från alla sidor av de tre sluttande husen (bakgården, verandan och verandan på baksidan). Det har tagitmakarna Wingårdh år att fullborda sitta kontroversiella bygga, men nu står det klart och har fyra både i en bok och i SVT-serien ”Husdrömmar”.

Gert Wingårdh Familj

Är detta därför Gert Wingrdhs egen dröm? Nja. Resultatet av “en massa omständigheter”, säger han. Ett oväntat hinder som blockerade deras väg. En kulturellt känslig atmosfär där de var tvungna att vårda trädgårdens estetik.

Vi hamnade i en situation vi inte hade letat efter, men enligt Gert Wingrdh gjorde vi det bästa av det.

Jättenöjda. Det är som att gilla rapmusik och sedan slumpmässigt utsättas för vacker folkmusik, som man i slutändan uppskattar trots att man normalt sett inte skulle lyssna på den. Likadant så gillar vi modern arkitektur och den här trevliga stugan också.

I boken beskriver Gert Wingrdh hur byggnaden har blivit en följetong i lokaltidningen, där han bland annat har framställts med bara bröstet blottat som “nidbilden av en kapitalist”.

De tyckte att det var en dålig idé när staden sålde till en privat ägare och det fanns en plan för att få oss att dra ur kontakten på avlopp på ett sätt som ingen trodde skulle fungera.

Gert har uppträtt ungefär lika bra som tyskarna i Hasse och Tages “äppelkris”, som har kommit att sabotera den engelska språkmarknaden. Därför måste något ha övervunnits för att ggdal ska bli en faluröttstorp.

Vilket är ditt favoritställe att hänga på i staden? Är det storstugan i torpet med en sal mlad full av rött? Det får mig att känna mig lite orolig. Precis som den röda färgen i Bergmans “Viskningar och rop” representerar jagets inre.

Vi arbetade länge med en blågrön färg. Men jag tyckte inte att det blev bra och tänkte istället att det kan vara kul att behandla hela interiören som om det vore exteriören. Insidan av denna röda byggnad är också röd.

Bibliotek och ritualer är två saker som jag alltid har haft en stark koppling till. Vilda djur jag har sett i skogen. Det är lite av en motsägelse mellan att komma in på en rymlig arbetsplats utformad för tunga lyft och sedan möta ett varmt, välkomnande utrymme som skapar starkare band mellan medarbetare.

Det finns rolig mental gymnastik i byggnadens många arkitektoniskt inriktade rum med klassiskt inspirerad design. SVT hade premiär för den nya säsongen av succéprogrammet “Husdrömmar” i kväll. Det är en föreställning om passionerade män och de enorma ansträngningar de gör.

Ett av de första radhusen som byggdes i Sverige kan ses i Stockholmsförorten Enskede, och dess restaurering kommer att bli en av den nya säsongens mest efterlängtade händelser.

Programledaren Anne Lundberg guidar som vanligt tittarna genom de olika projekten och vid hennes sida finns den kära arkitekten Gert Wingrdh, 70.Det här är helt lustigt. – Det är skitkul. Det verkar som att varje säsong vi gör blir bättre, säger Gert Wingrdh, som redan har meddelat att en ny säsong av programmet är på väg.

Vi planerar redan för nästa säsong så arbetet kommer att fortsätta utan avbrott.Gert Wingrdh är exalterad inför den nya säsongen som kommer att visa upp glödheta projekt.Vi har en massa underbara grejer, bland annat en gammal bolsterfabrik nära huset, som är vacker på många sätt.

Han är stjärnarkitekten som gör drömmar till verklighet i Husdrömmar. Han är direkt i sin åsikt och håller inte tillbaka. Men visste du hur mycket han tar för att underhålla en fastighet eller varför han slutade med alkohol? Vi har sammanställt fem fakta om Gert Wingrdh som du förmodligen inte visste.

Gert Wingårdh Familj
Gert Wingårdh Familj

Leave a Comment