Anders Glenmarks Föräldrar

Anders Glenmarks Föräldrar
Anders Glenmarks Föräldrar

Anders Glenmarks Föräldrar /\ Redan på 80-talet knöt Anders samman med sin barndomskärlek, 64-åriga Birgitta Glenmark. De har varit gifta ganska länge och har en dotter tillsammans, Julia Glenmark.Julia föddes den 8 augusti 1990 och är för närvarande bosatt i Stockholm som ligger i södra Sverige.

Hela familjen Glenmarks hänfördes av musikalpremiären 2006 av Singing in the Rain på Oscarsgalan i Stockholm en sen hösteftermiddag. Tillsammans välkomnade Birgitta och Anders sin dotter Julia på röda mattan. Hon har blommor I sitt hr, Mare mare, Hon sa, och album som Jag finns här för dig, 99, och Boogie I mitt huvud var några av Anders Glenmarks största hits som soloartist i början av 1990-talet.

Han är en del av flera olika gruppkonstellationer, bland annat familjegruppen Glenmark, Tvillingföreningen med sin fru Karin och GES-teamet med Orup och Niklas Strömstedt.Eva Dahlgren, GES, Patrik Isaksson, Anni-Frid Lyngstad, Orup, Magnus Uggla, Ted Gärdestad, Ann-Louise Hanson, och Magnus Carlsson är bara några av de konstnärer vars verk Glenmark har producerat.

Han har också varit en skicklig studiomusiker och sångare, och blev tillkallad när ABBA krävde en gitarrist för inspelningen av “Money, Money, Money”. Tillsammans med bandmedlemmarna Benny Andersson och Björn Ulvaeus bidrog båda med låtar till och producerade de två album Gemini släppte med Glenmark 1985 och 1987. Glenmark var även aktiv i orkestern under framföranden av konceptalbumet Chess 1984, som t.ex. i referenserna till One Night in Bangkok. Han deltog i musikalens första föreställningar samma år.

2015, under en Sverigeturné, återvände Glenmark till Chess i konsertform. Det hade gått över två decennier sedan hans senaste album släpptes. Det finns inte mycket vi vet om hans föräldrar.
En svensk pop- och rocksångerska, Karin Glenmark föddes den 8 april 1952. Hon är syster till Anders och yngre bror till Bruno Glenmark. Tillsammans med Anders bildar de den symbiotiska duetten Gemini, och tillsammans med Bruno och Ann-Louise Hanson, deras föräldrar, bildar de familjegruppen Glenmarks. Hans son heter Nils Tull och gör musik som Melo.


Julia hade bestämt sig för att inte kyssa sin pappas ring. Musiken gör det helt enkelt inte för mig. Istället lägger Julia en betydande del av sin tid på att träna. Hon är en utbildad personlig tränare som har tillhandahållit många olika träningsprogram under sin karriär.

Om du kikar in på Julias Facebook-profil ser du att hon också är begåvad. Carl-Christian Jörgen Bolund, 28 år och nybliven Glenmark, är en lycklig man. Istället för att välja individuella efternamn, bestämde sig Julia och Carl för att bli varandras efternamn. Så idag presenterar vi dig för Julia Glenmark Bolund, konstnärens dotter.

Anders Glenmark har, till skillnad från sina kolleger i musiktrion GES, inte bytt utseende eller haft en stor familj. Medan Tomas “Orup” Eriksson har fem barn från två olika kvinnor och Niklas Strömstedt har barn med tre kvinnor, har Anders Glenmark varit tillsammans med sin fru Birgitta så länge någon kan minnas. De är också föräldrar till dottern Julia Glenmark.

Anders Glenmarks Föräldrar

Karin Glenmark var en nyckelspelare i konsertturnén som populariserade Björn Ulvaeus och Benny Anderssons schackkoncept. Karin Glenmark fick stående ovationer och en hälsning av Tommy Körberg för sitt framförande av “Endgame”, som kom under en minnesvärd framträdande där Barbara Dickson, huvudrollsinnehavaren i rollen som Svetlana, upplevde en blackout. Denna föraning sändes i svensk TV och har sedan dess gjort upprepade TV-framträdanden.

Karin uppträdde också som solist i konsertserien Chess in Concert på 90-talet och tog rollen som Florence tillsammans med Tommy Körberg (‘The Russian’), Anders Glenmark (‘The American’, Lars Risberg (‘The Russian) Arbiter, Johan Schinkler (‘Molokov’), och Lena Ericsson (‘Florence’ respektive ‘The Arbiter’), och Lena Ericsson (Svetlana). Som en extra bonus dirigerade Anders Eljas Göteborgs Symfoniorkester genom ett framträdande av “Chess in Concert” på skiva (släppt 1994).

Året därpå, 1990–1991, spelade Karin Fantine i den svenska premiäruppsättningen av Les Misérables på Cirkus i Stockholm, mot Tommy Körberg (Jean Valjean), Jan ström (Javert), Claes Malmberg (Thénardier), Beatrice Järs (Madame). Thénardier), Joakim Jennefors (Enjolras), Richard Carlsohn (Marius), Maria Rydberg (E (Cosette).

Michael Saxell komponerade musiken till Karins senaste soloalbum, som släpptes sommaren 1996, och Jacques Werup skrev texten.

Hon har deltagit i Melodifestivalen fem gånger. Dessutom Glenmarks En liten sng som alla andra (fjärde plats) 1973, I annorlunda land (åttonde plats) 1974 och Lady Antoinette (sjätte plats) 1975. Hon fick sitt första barn, en dotter som heter Se (3:e plats) , 1983 och hennes andra barn, en son vid namn Kall (1:a plats), 1984 med sin bror Anders, innan de två blev tvillingar och flyttade till Tvillingarna (4:e plats).

I Ystad bor Karin Glenmark.

Den svenska pop- och rocksångaren, musikern och skivproducenten Anders Glenmark föddes den 20 november 1953 i Tomelilla. Han är Bruno och Karin Glenmarks bror och svägerska. Har en dotter, Julia Glenmark, född 1990 till Birgitta Glenmark.

Anders Glenmark har varit en del av en rad olika samhällen, inklusive familjegruppen Glenmarks och Gemini syskonduon. Han nådde sin största framgång som soloartist i början av 1990-talet med singlar som “Jag’s Here for You”, “99” och “Boogie in My Head”. Sedan 1994 har Glenmark varit en del av den tidvis aktiva GES-trion tillsammans med Orup och Niklas Ström

Anders Glenmarks Föräldrar
Anders Glenmarks Föräldrar

Leave a Comment